BALSAMICO ROSSA - červená etiketa
Jeden z najobľúbenejších produktov. Vyznačuje sa sviežou a intenzívnou frontálnou kyslosťou, ktorá zvýrazňuje tóny dubového, čerešnového a gaštanového dreva na podnebí.
Aromatická štruktúra je poznačená tónmi zrelého červeného ovocia. Má vyvážený sladkokyslý profil, vďaka čomu je ideálny pre studené aj teplé jedlá. Žiadny karamel, ale 100% talianske hrozno.
Balsamický ocot sa môže vyrábať iba v provinciách Modena a Reggio Emilia. Celý svet sa snaží napodobniť jeho sladkokyslú chuť, ale bohužiaľ, len mušt hrozna zozbieraného v tejto oblasti sa môže pochváliť titulom pravého balsamickému octu z Modeny DOP a IGP.
Hustota : 1,22 kg/l hustota
Kyslosť : 6% kyslosť
POUŽITIE V KUCHYNI : grilované mäso, ryby, surová a varená zelenina