BALSAMICO BIANCO - biely ocot
Je vyrobený z muštu z bieleho hrozna a vytvára dokonalú rovnováhu medzi kyslým a sladkým.
Nevyžaduje zrenie v drevených sudoch. Má veľmi nízku kyslosť, ktorá zvyrazňuje tóny muštu na podnebí.
Má jemnú sladkokyslú chuť, vďaka ktorej je dokonalý na každodenné použitie. Žiadny karamel, ale 100% talianske hrozno.
Balsamický ocot sa môže vyrábať iba v provinciách Modena a Reggio Emilia. Celý svet sa snaží napodobniť jeho sladkokyslú chuť, ale bohužiaľ, len mušt hrozna zozbieraného v tejto oblasti sa môže pochváliť titulom pravého balsamickému octu z Modeny DOP a IGP.
Hustota : 1,21 kg/l hustota
Kyslosť : 4,5% kyslosť
POUŽITIE V KUCHYNI : marinovanie, ryby, varená a surová zelenina, šaláty